Search results

Blog

Category

info

Energielabel bedrijfspand

Energielabel bedrijfspand

Sinds 2008 is het verplicht om voor uw een bedrijfspand een officieel energielabel te hebben. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam uw pand is. Een pand krijgt dan een label met de schaal van A tot en met G waarin A het meest energiezuinig is.

Boetes voor geen energielabel

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een energielabel. Heeft u geen geldig energielabel tijdens een transactiemoment, dan riskeert de eigenaar van het bedrijfspand een boete die op kan lopen tot € 20.250.

Energielabel voor een bedrijfspand verkrijgen

Om een energielabel voor uw bedrijfspand te verkrijgen komt er een gecertifieerd adviseur een visuele inspectie uitvoeren van uw bedrijfspand. Hierbij kijken ze naar alle relevante gegevens, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Hoe uw bedrijfspand geïsoleerd is
  • De verlichting van het bedrijfspand
  • De klimatisering van het bedrijfspand

E-surface is bevoegd om uw pand van een energielabel te voorzien. Daarnaast helpen wij graag indien gewenst en noodzakelijk met het zoeken van een geschikte aannemer, het begeleiden van de uitvoering van de verduurzamingen en eventuele nazorg. 

>> Vraag een energielabel voor uw bedrijfspand aan.

Bedrijfspand verduurzamen

Bij verduurzaming van een bedrijfspand kunt u denken aan bijvoorbeeld het beter isoleren van het pand, overgaan op ledverlichting maar ook op kleinere dingen zoals waterbesparende toilet systemen. Ook zou u zonnepanelen kunnen overwegen. Voor passend advies kan u altijd contact opnemen. Wij kunnen bijvoorbeeld een maatwerkadvies opstellen. Een maatwerk advies is een advies wat opgesteld wordt door een gecertificeerd adviseur voor uw bedrijfspand. In een maatwerkadvies staat onder andere hoe u kunt verduurzamen.

Energielabel C verplicht voor bedrijfspanden

Alle bedrijfspanden die Groter zijn dan 100m2 zijn vanaf 2023 verplicht om minimaal energielabel C te bezitten. Voldoet het bedrijfspand hier per 1 januari niet aan, dan mag het niet meer als bedrijfspand gebruikt worden.

Voldoet uw bedrijfspand nog niet aan de norm van 2023? neem dan contact met ons op!

E-Surface: de specialist voor energielabels

Kunnen wij u helpen met het aanvragen van een energielabel voor een bedrijfspand? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen verduurzamen