Search results

Blog

Category

Waar vind u ons?

Energielabel Drenthe

eNERGIELABEL DRENTHe

De energieprestatie van een gebouw staat voor de energiebehoefte van een gebouw en het gebruik van energie in de vorm van gas of elektriciteit. Deze factoren samen bepalen het energielabel. Sinds 2008 zijn utiliteitsgebouwen verplicht om over een energielabel te beschikken bij verkoop of verhuur. 

Vanaf 2023 gaat zelfs in dat iedere kantoorpand van 100m2 of groter over Energielabel C moet beschikken. Mocht een kantoor dan nog niet aan de eisen voor energielabel C voldoen, dan zullen zij moeten verduurzamen.

In Drenthe zijn er nog veel gebouwen die nog niet aan de eisen van het energielabel C voldoen. Er zijn zelfs nog veel gebouwen die nog geen energielabel hebben. Een energielabel kan u niet alleen een boete besparen maar ook kunt u door te bezuinigen uw energiekosten beperken. Mocht u uw utiliteitsgebouw willen verkopen of financieren, dan dient u een energielabel te hebben. Beschikt uw bedrijfspand in Drenthe nog niet over een energielabel dan kunt u deze dus vaak niet financieren of verkopen. Kijk hiervoor ook eens op de websites van uw hypotheekverstrekker, zoals RabobankING of SNS bank.

ENERGIELABELS VOOR VAKANTIEWONINGEN IN DRENTHE

Voor eigenaren van vakantiewoningen is het verplicht om een geldig energielabel bij verhuur te hebben. Met ingang van januari 2021 zijn vakantiewoningen alleen nog te label door adviseurs die gecertificeerd zijn om energieprestatie rapport voor woningen af te geven. E-surface kan u daarbij op dit moment niet helpen, aangezien wij alleen utiliteitspanden verzorgen.

VERDUURZAMen VAN GEBOUWEN in drenthe

Wij doen meer dan alleen het voorzien van een energielabel. E-Surface staat voor het volledig ontzorgen van uw verduurzaming. Zo regelen wij indien gewenst het hele traject van het maatwerkadvies tot de uitvoering van de energiebesparende maatregelen en zelfs de nazorg. Op onze diensten pagina vindt u uitgebreidere omschrijvingen van onze exacte diensten.

 

E-Surface: de specialist voor energielabels in Drenthe

Kunnen wij u helpen met een energielabel voor uw vastgoed in Drenthe? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen verduurzamen