Search results

Blog

Category

Waar vind je ons?

Energielabel friesland

ENERGIELABEL UTILITEITSGEBOUW IN FRIESLAND

Duurzaamheid en energiezuinigheid zijn de pijlers die een energielabel meet. Sinds 2008 is het verplicht voor utiliteitsgebouwen een energielabel te hebben. Vanaf 2023 wil de overheid dat alle kantoorruimten (groter dan 100 m²) beschikken over een energielabel van minimaal C.

Heeft u nog geen of nog niet het gewenste energielabel? Neem dan contact met ons op!

WELKE UTILITEITSBOUW IS ER IN FRIESLAND?

Voor de hand ligt natuurlijk alle grote industrie in en rondom de steden, maar ook overheidsgebouwen en kantoorgebouwen zijn utiliteitsgebouwen. En daardoor verplicht een energielabel te bezitten. 

Onder de noemer ‘utiliteit’ vallen veel panden. Er wordt gesproken van een utiliteitsgebouw wanneer het pand één van of meerdere van de volgende functies bekleed:

  • onderwijs zoals: basisscholen, middelbare scholen en hogescholen;
  • gezondheidszorg zoals: ziekenhuizen, verpleeghuizen en verzorgingshuizen;
  • kantoorgebouwen;
  • horeca en logies zoals: hotels, pensions, cafés en restaurants;
  • publieke functies zoals: bibliotheken, stadhuizen en vergadercentra;
  • sportaccommodaties zoals; sporthallen, stadions en zwembaden;
  • winkels zoals: supermarkten, warenhuizen en showrooms van garages.

VERDUURZAMING VAN UTILITEITSBOUW IN FRIESLAND

De grootste reden dat de utiliteitsbouw in Friesland nog niet over het juiste label beschikt, is het gebrek aan verduurzaming. Dit kan op verschillende manieren. 

E-surface kan onder meer helpen bij verduurzamingsadvies op maat, om het pand zo naar het gewenste energielabel te tillen.

E-surface is een dochterbedrijf van Bouwadvies van Maaren, uit Leek (Groningen). De twee bedrijven samen hebben de nodige ervaring op gebied van aanvragen en keuren van energielabels en objecteigenaren ondersteunen bij het verduurzamen van gebouwen. 

ENERGIELABEL VAN E-SURFACE IN FRIESLAND

E-surface, tevens werkzaam in Friesland, is gecertificeerd om uw pand aan een energielabel te helpen. Dit is maar een klein voorbeeld van de vele diensten die E-surface aanbiedt. E-surface staat als bedrijf klaar om u volledig van zorg te ontzien bij verduurzamen en het energiezuinig(er) maken van uw utiliteitsgebouw. Als opdrachtgever bepaalt u zelf welke diensten u van ons wilt afnemen. 

Van het geven van adviezen, het verkrijgen van een energielabel tot de nazorg bij verduurzaming; wij staan voor u klaar!

E-Surface: de specialist voor energielabels in Friesland

Kunnen wij u helpen met het aanvragen van een energielabel voor een object in Friesland?  Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen verduurzamen