Search results

Blog

Category

Waar vind je ons?

Energielabel friesland

ENERGIELABEL UTILITEITSGEBOUW IN FRIESLAND

Hoe uw pand scoort op duurzaamheid en energieverbruik wordt weergegeven in een officieel energielabel. Sinds 2008 is het verplicht voor utiliteitsgebouwen een energielabel te hebben. Vanaf 2023 wil de overheid dat alle kantoorruimten (groter dan 100 m²) beschikken over een energielabel van minimaal C.

Heeft u nog geen of nog niet het gewenste energielabel? Neem dan contact met ons op. Wilt u weten of uw pand een energielabel heeft? Dan kunt u ons uw adres doorsturen en zoeken wij dit voor u uit.

WELKE UTILITEITSpanden zijn ER IN FRIESLAND?

Voor de hand ligt natuurlijk alle grote industrie in en rondom de steden, maar ook overheidsgebouwen en kantoorgebouwen zijn utiliteitsgebouwen. voor de meeste panden geldt dat een energielabel verplicht is bij een transactiemoment. 

Onder de noemer ‘utiliteit’ vallen veel panden. Er wordt gesproken van een utiliteitsgebouw wanneer het pand één van of meerdere van de volgende functies bekleed:

  • onderwijs zoals: basisscholen, middelbare scholen en hogescholen;
  • gezondheidszorg zoals: ziekenhuizen, verpleeghuizen en verzorgingshuizen;
  • kantoorgebouwen;
  • horeca en logies zoals: hotels, pensions, cafés en restaurants;
  • publieke functies zoals: bibliotheken, stadhuizen en vergadercentra;
  • sportaccommodaties zoals; sporthallen, stadions en zwembaden;
  • winkels zoals: supermarkten, warenhuizen en showrooms van garages.
  • Industrie panden, zoals werkplaatsen, procesinducties, grootkeukens, productielocaties*

*Indien een pand over een industriefunctie beschikt dan is het niet verplicht hiervoor een energielabel te hebben. Het is echter wel zo dat voor het deel van het pand waar kantoren over vergaderingen aanwezig zijn, vaak wel de labelplichtig geldt!

VERDUURZAMING VAN UTILITEITSBOUW IN FRIESLAND

Panden die niet over het juiste label beschikken of eigenaren die de ambitie hebben om hun pand te verduurzamen kunnen hulp van ons krijgen. Wij kijken dan met u mee wat voor uw pand de meest zinvolle en efficiënte manier is om te verduurzamen. 

E-surface kan onder meer helpen bij verduurzamingsadvies op maat, om het pand zo naar het gewenste energielabel te tillen.

E-surface is een zusterbedrijf van Bouwadvies van Maaren uit Leek. Bouwadvies van Maaren heeft ruime ervaring met bouwtrajecten en bouwmanagement van projecten. Ook kunnen zij u helpen bij het MJOP van uw panden.  

ENERGIELABEL VAN E-SURFACE IN FRIESLAND

E-surface, tevens werkzaam in Friesland, is gecertificeerd om uw pand aan een energielabel te helpen. Dit is maar een klein voorbeeld van de vele diensten die E-surface aanbiedt. E-surface staat als bedrijf klaar om u volledig van zorg te ontzien bij verduurzamen en het energiezuinig(er) maken van uw utiliteitsgebouw. Als opdrachtgever bepaalt u zelf welke diensten u van ons wilt afnemen. 

Van het geven van adviezen, het verkrijgen van een energielabel tot de nazorg bij verduurzaming; wij staan voor u klaar!

E-Surface: de specialist voor energielabels in Friesland

Kunnen wij u helpen met een energielabel of plan om te verduurzamen in Friesland?  Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen verduurzamen