Search results

Blog

Category

Waar vind je ons?

Energielabel Groningen

Energielabel VOOR GEBOUWEN in Groningen

Een energielabel geeft de energieprestatie van een gebouw aan. In Groningen – en tevens in de rest van Nederland – is vanaf 2008 een energielabel voor woningen en bedrijfspanden verplicht

Een kantoorruimte met een oppervlak groter dan 100 m², moet vanaf 2023 in bezit zijn van een minimaal energielabel C. Wanneer blijkt dat het kantoorpand niet voldoet aan de eisen voor energielabel C moet een plan voor verduurzaming worden opgesteld. 

In Groningen staan veel gebouwen die nog niet van een geldig energielabel zijn voorzien of niet voldoen aan de eisen voor energielabel C. Dit kan leiden tot hoge boetes en heeft een negatieve impact op de waarde van het pand.

WELKE UTILITEITSBOUW IS ER IN GRONINGEN?

In de provincie Groningen staan talloze utiliteitsgebouwen. Met name in de stad Groningen, maar ook in dorpen als Zuidhorn, Leek, Bedum, Winschoten, Appingedam en Delfzijl zijn nog veel gebouwen zonder label te vinden.

Er heerst enige onduidelijkheid over welke gebouwen onder de noemer ‘utiliteitsbouw’ vallen. De onderstaande gebouwen horen in deze categorie:

  • gebouwen van onderwijsinstellingen zoals: basisscholen, middelbare scholen en hogescholen of universiteitsgebouwen (bijvoorbeeld het Zernike complex in Groningen);
  • gezondheidszorg gebouwen zoals: ziekenhuizen (UMCG is een bekend voorbeeld), verpleeghuizen of verzorgingstehuizen;
  • kantoorpanden (van klein tot groot);
  • horecalocaties en logies (inclusief pensions, cafés en restaurant*);
  • panden met een publieke functie zoals: het Groninger Museum, bibliotheken, het Stadhuis en vergadercentra;
  • sportlocaties zoals: sporthallen, stadions of zwembaden;
  • retail locaties zoals: supermarkten, showrooms van garagebedrijven en kledingwinkels.

Wanneer u twijfelt of u verplicht bent een energielabel aan te vragen, neem dan gerust contact met ons op. Bij verhuur van de vakantiewoning is een energielabel reeds verplicht. 

VERDUURZAMen VAN bedrijfspanden IN GRONINGEN

Het kan voor gebouw eigenaren erg aantrekkelijk zijn om hun vastgoed in Groningen te verduurzamen. De waarde van het pand zal toenemen en vaak kunnen maatregelen gecombineerd worden met het noodzakelijk onderhoud van een pand.

DIENSTEN VOOR VERDUURZAMING VAN GRONINGSE GEBOUWEN

Naast het registreren van energielabels voor gebouwen helpt E-surface, afhankelijk van behoefte en noodzaak, met de daadwerkelijke verduurzaming van uw bedrijfspand. Met ons team van specialisten zijn we in staat de verduurzaming van de Groningse utiliteitsbouw van A tot Z te regelen. 

Onze dienstverlening omvat:

ENERGIELABEL VAN E-SURFACE UIT LEEK (GRONINGEN)

E-surface, uit Leek, is gecertificeerd om uw pand aan de energielabel te helpen. Dit is maar een klein voorbeeld van de diensten die E-surface aanbiedt. E-surface staat als bedrijf klaar om u volledig te ontzien van zorg bij het verduurzamen en energiezuinig(er) maken van uw gebouw.            Als opdrachtgever bepaalt u zelf welke diensten u van ons wilt afnemen. 

Wij leveren u een energielabel voor woningen en en bedrijfspanden in  Leek, Tolbert, Nuis, Niebert, Marum, Roden , Oldekerk, Niekerk, Zuidhorn, Grootegast, Noordhorn, De Wilp, Ezinge, Zevenhuizen, Drachten, Groningen, Assen, Vries, Hoogezand, Veendam, Delfzijl, Winsum, Bedum, Grijpskerk, Bakkeveen, Haulerwijk, Norg, Peize, Eelde, Haren, Tynaarlo, Middelstum, Uithuizen, Loppersum, Appingedam, Holwierde, Zuidbroek, Noordbroek, Winschoten, Zuidlaren, Oosterwolde, Buitenpost, Leeuwarden, Zoutkamp, Leens, Baflo, Dokkum, Sneek, Joure, Heerenveen et cettera.

 

Van het geven van adviezen, het verkrijgen van een energielabel tot de nazorg bij verduurzaming; wij staan voor u klaar!

E-Surface: de specialist voor energielabels in Groningen

Kunnen wij u helpen met het verduurzamen van uw vastgoed in Groningen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen verduurzamen