Search results

Blog

Category

info

Energielabel winkel

Energielabel voor een winkel

Winkels vallen onder utiliteitsgebouwen. Winkels kunnen gekoppeld zijn aan woningen. Indien het winkel gedeelte van het pand groter is dan 50 m2, dan dient dit een eigen energielabel te krijgen. U kunt bij de overheid controleren of uw pand een energielabel heeft.  E-surface kan eigenaren van winkelpanden helpen met het verkrijgen van het door hen gewenste energielabel. Dit doen wij door advies te geven over verduurzamende maatregelen.

Wat kost een energielabel voor mijn winkelpand?

De kosten per winkelpand kunnen verschillen. Dit hangt af van hoe groot het pand is en wat voor kenmerken het pand bijvoorbeeld heeft. Bij kenmerken kunt u denken aan het aantal ramen, wat voor materialen zijn gebruikt en hoe de winkel verwarmd wordt. neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Een winkelpand verduurzamen

Voor het verduurzamen van een winkelpand is het handig om een maatwerkadvies te hebben. Hierin vindt u de maatregelen die uw pand kunnen verduurzamen en energiezuiniger maken. Een voorbeeld van een energiebesparende maatregel kan zijn dat de de ramen van enkel naar de dubbel glas gaan of om zonnepanelen te nemen.

Hoelang gaat een energielabel voor een winkel mee?

Een energielabel voor een winkelpand verkregen van E-surface is 10 jaar geldig. Na die 10 jaar zou er weer een gecertificeerde beoordelaar langs moeten komen om uw winkelpand opnieuw te  voorzien van een energielabel.

Verplicht energielabel voor een winkel

Al sinds 2008 is het verplicht om bij verkoop, verhuur of bij oplevering een energielabel voor een winkel te hebben. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert dit en zij kunnen bij een ontbrekend energielabel een boete opdragen, oplopend tot wel € 20.250.

Waarom een winkelpand verduurzamen?

Naast dat een energielabel verplicht is en de boete niet leuk is, is verduurzamen en energiezuiniger worden ook gunstig voor de winkeleigenaar. Dit is namelijk terug te zien in de energiekosten en in de waarde van het winkelpand. Met relatief kleine ingrepen wordt al een behoorlijke besparing gerealiseerd. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden. Bel of mail ons.

 

 

E-Surface: de specialist voor energielabels en verduurzamen

Kunnen wij u helpen met een energielabel voor een winkelpand? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen verduurzamen